U bent hier: Home → Diensten

Labels en certificaten

Een label of certificaat geeft inzicht in de energetische of duurzame kwaliteit van een gebouw. De energiemananager stelt voor u het energielabel utiliteit of een BREEAM certificaat op.

Energielabel utiliteit
De energiemanager is bevoegd voor het opstellen van energielabels utiliteit. In het geval woningen en utiliteit gecombineerd zijn, kunnen ook voor de woningen energielabels gemaakt worden. Het Energielabel is verplicht bij verhuur, verkoop of oplevering van een gebouw. De inspectie leefomgeving en transport (ILT) controleert namens de overheid. Het energielabel voor de utiliteit kan goed gecombineerd worden met een energiebesparingsadvies, waarin de benodigde maatregelen voor het verbeteren van het energielabel uitgebreid aan de orde komen.

BREEAM
BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. BREEAM-NL is afgeleid van het internationale BREEAM en wordt beheerd en ontwikkeld door de Dutch Green Building Council

De Energiemanager foto